Geotechnisch bodemonderzoek

tjaden-geotechnisch-bodemonderzoek-foto-1

Specialisten in geotechnisch bodemonderzoek

Zo kunnen we onszelf inmiddels wel noemen. Al sinds 1968 leveren wij als geotechnisch ingenieursbureau een volledige dienstverlening op het gebied van geotechniek. Met geavanceerde geotechnieken meten wij de grondmechanische eigenschappen van de bodem. Dit is van groot belang voor bijvoorbeeld funderingsadviezen of zettingsanalyses. Voor de bouw van woningen en kantoren bijvoorbeeld, maar ook bij grote kunstwerken. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken, zoals: sonderen, mechanisch boren of het uitvoeren van een handboring. In overleg met onze opdrachtgever wordt het onderzoeksplan en de inzet van het materiaal bepaald.

Sonderingen

Tjaden Adviesbureau voor Grondmechanica is gespecialiseerd in het uitvoeren van sonderingen. Wij kunnen diverse type sonderingen uitvoeren op alle mogelijke terreinen: land, ondiep water, binnenstedelijk gebied of inpandig.

tjaden-geotechnisch-bodemonderzoek-foto-2

Mechanische boringen

Wij kunnen puls- en/of sonische boringen uitvoeren tot een diepte van ca. 25 m. Met een sonische boring worden continu monsters gestoken die in het veld of laboratorium worden geclassificeerd. Met een pulsboring kunnen eveneens ongeroerde monsters worden gestoken, geschikt voor grondmechanische proeven. De resultaten worden in een boorstaat gepresenteerd.

Tjaden-adviesbureau-wat-doen-we
tjaden-geotechnisch-bodemonderzoek

Handboringen en peilbuizen

Onze veldploeg voert handboringen uit tot maximaal 4 meter. Met een handboring wordt de grond opgeboord en in het veld geclassificeerd. De grondsamenstelling wordt hierbij inzichtelijk. Aanvullend kunnen wij in het boorgat een peilbuis plaatsen, waarmee de fluctuatie van de grondwaterstand kan worden gemeten. Met een automatische datalogger kan de fluctuatie online worden gevolgd.

Advies over geotechniek nodig of een van onze andere diensten?

Scroll naar boven